אנגליתen עבריתhe

טועמים קפה

לא פשוט יהיה לתאר תחושות טעם בכתובים, אך ננסה להסביר כיצד אנו מנתחים את טעמי הקפה השונים:
 
החומציות (Acidity) – החומציות היא הרעננות הנעימה המורגשת בתחתית הלשון ובחלל הפה כשלוגמים קפה איכותי. דל, חד, שטוח או עדין ומהווה את מרכיב הטעם המשפיע ביותר בקפה. את החומציות מודדים לפי הרכב ומינון החומצות הטבעיות המצויות בפולי הקפה בדגש על זן הערביקה.
 
הארומה (Aroma) – כדי להבין מהי הארומה, קרבו את משקה הקפה לאף, קחו שאיפה עמוקה, ונסו  להבדיל בין ניחוחות שונים. ארומה של קפה ניתן לאפיין כריחות אגוזיים או פירותיים.
 
הגוף(Body)  – הכוונה היא לטעם או לכובד שמשאיר הקפה בפה לאחר הלגימה. הגוף מתואר כעשיר או חסר, דק או עבה, שטוח, קל, בינוני או כבד.
 
גוון הטעם (Flavor) – מה הטעם שלכם? את גוון הטעם בקפה נוטים לתאר כפיקנטי, ייני, שוקולדי, מתקתק או חמצמץ. 
 
שארית הטעם (After Taste) – בפשטות, זהו הטעם שנשאר בפה לאחר ששתינו קפה.